Krvavá horečka

0
(0)

Druhý díl z pětidílné řady od mimořádně úspěšné autorky.
„Bývala jsem obyčejná holka, jakých na ulici potkáváte tucty, ale to se jedné noci v Dublinu změnilo, když jsem uviděla svého prvního Danana a dostala se do smrtelně nebezpečného světa Nesmrtelných a dávných tajemství…,“ říká hlavní hrdinka knihy Krvavá HOREČKA, jež je pokračováním nedávno vydaného prvního dílu Temná HOREČKA.
MacKayle Laneové zabíjí sestru a ona se rozhodne vypátrat jejího vraha. Netuší ale, že se tím současně vydává na dlouhou cestu plnou záhad, nebezpečí a také nelehkého sebepoznání. Seznamuje se s dvěma tajemnými muži, bohatým a nepřístupným knihkupcem Jerichem Barronsem a pro pozemské ženy neodolatelným dananským princem V’lanem, jenž jí nabízí pomoc. Chce-li přežít a dobrat se pravdy o sestřině smrti, musí dovedně využívat oba průvodce, jimž sama nedokáže věřit, a především najít Sinsar Dubh – milion let starou knihu černé magie ovládající svět nesmrtelných i smrtelných bytostí. Stínová říše Dananů dlouhá tisíciletí nerušeně existovala vedle světa lidí. Nyní ale zeď, která je dělila, mizí a Mac zůstává osamoceným bojovníkem za záchranu svého druhu.
Ve své druhé knize slavná americká spisovatelka Karen Moningová ještě dále stupňuje již tak strhující tempo. Nabízí nová dobrodružství a další milostné scény, současně ale vyzrálejší postavy, které se dále čtenáři mění před očima. Z rozmazlené a často až komicky bezradné Mac se stává neúnavná bojovnice a mnoho zajímavého se dozvídáme také o doposud více než záhadném Barronsovi. Objevují se další postavy, které oživují děj a vnáší do něj napětí. Moningová neupouští od skvěle vypointovaných dialogů a cílevědomě vede příběh k dalšímu pokračování, které američtí čtenáři netrpělivě očekávali před zavřenými dveřmi knihkupectví.

  • Nakladatel:
    Jota
  • ISBN:
    978-80-7462-172-7, EAN:
    9788074621727
  • Originál:
    Bloodfever
  • Překlad: Sládek, Jan
  • Popis: 1× kniha, brožovaná, 360 stran, 13 × 20 cm, česky
  • Rozměry: 13 × 20 cm
  • Rok vydání:
    2012 (1. vydání)

Cena v obchodě: 89

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.