Matějova akrobacie

0
(0)

Matějova akrobacie je sbírka 24 akrobatických cvičení pro celou rodinu. Všechna cvičení od jednoduchých průpravných her až po skutečné akrobatické prvky přinášejí čistou radost dětem od 3 let i jejich rodičům a pomáhají přitom rozvíjet jejich motorické dovednosti.

Matěj chce na Vánoce doma udělat akrobatické představení. Každý týden proto s mámou a tátou cvičí salta, pyramidy a další triky. Akrobacie popsaná v této publikace vychází z cirkusových technik a z procvičovacích her pohybově rozvojové metodiky Veronicy Sherborne. Rika Taeymans vyvinula tuto směs cirkusu a pohybové filozofie v 90. letech a pojmenovala ji „Cirkomotorika“. Dovednosti potřebné k tomu, aby bylo možné provádět akrobatické triky bezpečně a beze strachu, učí hravou formou pomocí procvičovacích her. Kromě zlepšení fyzických schopností a uvědomění si vlastního těla poskytují tato cvičení také emocionální podněty, a to díky vztahovým hrám.

Rika Taeymans před 20 lety založila první vlámskou cirkusovou školu. Laura Van Bouchout byla jedno z jejích prvních žákyň. Jejich kniha je výsledkem dlouholeté praxe výuky cirkomotoriky, což je příjemná směs akrobacie a pohybových cvičení pro rodiče a děti. Emma Thyssen dodala srozumitelný obrazový doprovod, který krok za krokem ilustruje každou hru nebo pohyb.

  • Nakladatel:
    Lali jóga, Praha
  • ISBN:
    978-80-88024-05-7, EAN:
    9788088024057
  • Překlad: Pártl, Tomáš
  • Ilustrace: Thyssen, Emma
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 76 stran, 21,5 × 21,5 cm, česky
  • Rozměry: 21,5 × 21,5 cm
  • Rok vydání:
    2016 (1. vydání)

Cena v obchodě: 178

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.