Drahé kameny starověkých civilizací

0
(0)

Drahé kameny jsou mistrovskými díly přírody. Jejich tajuplný třpyt okouzluje člověka od nepaměti. Reprezentativní populárně naučná publikace je pojednáním o dějinách drahých kamenů i dějinách samotných. Na 382 stranách, 332 fotografiích a 64 ilustracích se před námi, díky drahým kamenům, odvíjí život a problémy starověkých civilizací. Čtivým textem a rozsáhlými obrazovými přílohami jsme v této knize přímo vtaženi do doby, kterou postupně poznáváme především díky systematické dokumentaci archeologických nálezů – artefaktů z drahých kamenů.

Kniha svým rozsahem reprezentuje ojedinělý souhrn současných znalostí o tomto tématu; využijí ji nejen odborníci na jednotlivé starověké civilizace, zájemci o mineralogii nebo archeologii, ale jistě zaujme i každého milovníka krásna, historie a drahých kamenů.

Autor knihy, RNDr. Ivan Mrázek (1940), vystudoval geologii na přírodovědeckých fakultách Masarykovy univerzity i Univerzity Karlovy. V průběhu své profesní dráhy věnoval obzvláštní zájem drahým a dekoračním kamenům. Výsledky svého bádání publikoval v několika knihách; předkládaný svazek je jeho desátou odbornou publikací. Podklady k této knize autor sbíral po mnoho let, kdy kriticky hodnotil uveřejněná data, navštěvoval významná světová muzea a cestoval za archeologickými památkami po celém světě.

  • Nakladatel:
    Masarykova univerzita Brno
  • ISBN:
    978-80-210-6122-4, EAN:
    9788021061224
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 384 stran, 21,6 × 30,3 cm, česky
  • Rozměry: 21,6 × 30,3 cm
  • Rok vydání:
    2014 (1. vydání)

Cena v obchodě: 320

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.