Příběhy 20.století

0
(0)

Šest a půl hodiny strhujícího pořadu čerpajícího z unikátních výpovědí hrdinů, na které se zapomnělo nebo se mělo zapomenout. Strhující osudy lidí, kteří se nevzdali najdete tyto rozhovory. Ve formátu MP3.
Člověk, který spadl do vody
Jak děti zachránili svého otce – ministra Ladislava Karla Feierabenda.
Krycí jméno Margita
Příběh židovské odbojářky Štefánie Lorándové, která za války v Maďarsku zařídila falešnou identitu pro desítky ohrožených lidí.
Gestapácké razítko
Příběh Pavla Macháčka a jeho židovského přítele, básníka Františka Listopada. Jeden z nich ukradl policejní razítko a ten druhý za to trpěl na gestapu a v koncentračním táboře.
Lidice
Příběh vesnice, kterou v červnu 1942 vyhladili nacisté, zná v Čechách každý. To ale ještě neznamená, že jsou ve všeobecném povědomí i osudy těch, kdo likvidační akci přežili, především lidických dětí.
Ze sovětského lágru k RAF
Příběh Imricha Gablecha, který ukradl letadlo a chtěl bojovat s Poláky proti nacistům. Kdo by čekal, že ho zatknou a uvězní Rusové?
S komunismem jsem nikdy nekoketovala
Příběh řeholnice Anny Magdaleny Schwarzové, kterou uvěznili nacisté v Terezíně, protože byla Židovka – a komunisté v Pardubicích, protože byla katolička.
S volně plujícími oblaky
Milostný příběh skauta a politického vězně Luboše Jednorožce a Olinky Vosátkové. Jak a proč lidé z Post Bellum kopali poklad.
Dejte toho spratka pryč!
Příběh Milušky Havlůjové rozené Pomplové, kterou Státní bezpečnost odtrhla od syna a nutila ji, aby se stala konfidentkou.

  • Nakladatel:
    Post Bellum
  • EAN:
    8594169140018
  • Popis: 1× CD MP3, délka 6 hod. 25 min., česky
  • Rok vydání:
    2011

Cena v obchodě: 423

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.