Základy infekčního lékařství

0
(0)

Publikace podává přehled infektologie v celé šíři tak, jak vychází z moderní náplně oboru. Odklání se od popisu klasických komunitních infekcí a místo toho věnuje pozornost novým chorobám a změněnému obrazu starých infekcí.
Kniha začíná vysvětlením obecných pojmů z epidemiologie, patogeneze a průběhu infekcí. V obecné části praktickým způsobem přibližuje principy diagnostiky, léčby a prevence. Jádro učebnice zahrnuje systematický výklad o jednotlivých infekčních nemocech uspořádaný podle orgánových systémů. Jednotná úprava kapitol vychází z líčení společných příznaků, dále popisuje nozologické jednotky a nakonec poskytuje návod k rozpoznání a diferenciální diagnóze popsaných nemocí. Třetí část knihy doplňuje informaci o infekčních nemocech podle způsobu nákazy a o disponujících okolnostech vzniku nemocí. Pozornost je věnována importovaným nákazám, jedincům s poruchou imunity, specifickým skupinám pacientů, infekcím vznikajícím v souvislosti s poskytováním zdravotní péče a vysoce nebezpečným nákazám.
Každé důležité téma je popsáno z různých úhlů pohledu, takže při studiu nedovoluje čtenáři opomenout klíčová fakta. Učebnice respektuje moderní trendy a současné potřeby oboru. Nutí chápat problematiku v širších souvislostech, aby získané znalosti mohly být využity v ostatních lékařských oborech i klinické praxi.

  • Nakladatel:
    Karolinum
  • ISBN:
    978-80-246-2932-2, EAN:
    9788024629322
  • Popis: 1× kniha, brožovaná, 568 stran, 16,1 × 23 cm, česky
  • Rozměry: 16,1 × 23 cm
  • Rok vydání:
    2015

Cena v obchodě: 320

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.