Přes čáru

0
(0)

Už když se jeho rodina odstěhovala z venkova do hlavního města Uruguaye Montevidea, nemohli malého Luise Suáreze odtrhnout od míče. Lstivost a úskočnost, kterou chlapce naučila ulice, upoutala zástupce největšího fotbalového klubu v zemi Nacionalu, a později také holandské skauty, kteří mu zařídili angažmá v Evropě.
Z Ajaxu do Liverpoolu přivedla Luise osobnost, která také nosila ikonické číslo 7 – Kenny Dalglish. Od té doby Luis terorizoval obránce v Premier League a vedl obrozený Liverpool sezonou, jakou klub za posledních 24 let nezažil.
Existuje však ještě jedna stránka Luise Suáreze: přirozeně zuřivý temperament, který na hřišti pohání jeho soutěživost. Takto se dostal do sporu s Patricem Evrou z klubu největšího konkurenta Manchesteru United či s obráncem Chelsea Branislavem Ivanovičem, kterého na hřišti kousnul. Během zápasu mistrovství světa v Brazílii při jedné strkanici kousnul do ramene obránce Itálie Giorgiho Chielliniho. Dostal trest na čtyři měsíce, vysloužil si opovržení médií a byl z mistrovství vyloučen.
Během letního přestupového období se stal jedním z nejdražších fotbalistů všech dob, když z Liverpoolu zamířil do Barcelony.
V knize Překročit hranici hovoří Luis Suárez upřímně o své bohaté kariéře, o cestě chudého malého kluka do nejvěhlasnějších klubů světa a o svém nekompromisním přístupu ke hře, který někdy vede k nepřípustným zkratům.

  • Nakladatel:
    Mladá fronta
  • ISBN:
    978-80-204-3621-4, EAN:
    9788020436214
  • Originál:
    Crossing the Line
  • Překlad: Kotouš, Petr
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 296 stran, 13 × 20,5 cm, česky
  • Rozměry: 13 × 20,5 cm
  • Rok vydání:
    2015 (1. vydání)

Cena v obchodě: 253

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.