7 návyků skutečně efektivních lidí

0
(0)

Třetí rozšířené, jubilejní vydání dnes již klasické knihy, která byla přeložena do čtyřiceti světových jazyků, vychází v nové úpravě s předmluvou Jima Collinse a s předmluvou autorových dětí, v níž vzdávají hold nejen svému skutečně efektivnímu otci, ale především věhlasnému učiteli a výjimečnému člověku.
Stephen R. Covey – uznávaný odborník na vedení lidí a rodinnou problematiku, renomovaný autor, lídr a konzultant – v tomto svém jedinečném díle dokazuje, že primárním předpokladem úspěchu je osvojit si a systematicky využívat základní, univerzální principy – návyky, jež jsou základem vytvoření harmonické, cílevědomé a integrované osobnosti a jež nám umožňují, abychom jednali co možná nejefektivněji nejen v pracovním, ale i v osobním životě. Nejprve musíme začít sami u sebe a osvojit si návyky 1: Buďte proaktivní, 2: Začínejte s myšlenkou na konec a 3: To nejdůležitější dávejte na první místo, znamenající osobní vítězství) a poté tyto návyky využít k rozšíření svého okruhu vlivu – k tomu, aby i další lidé začali v souladu s nimi jednat. Proto je třeba seznámit se s návyky 4: Myslete způsobem výhra-výhra, 5: Nejdříve se snažte být pochopit, potom být pochopeni a 6: Vytvářejte synergii, představující společné vítězství). Poslední 7. návyk: Ostřete pilu ilustruje, že je nezbytné neustále se posouvat na kvalitativně vyšší úroveň, a poskytuje praktický návod, jak to dokázat. Závěr knihy patří syntéze Coveyho „nadčasových“ myšlenek týkajících se 7 návyků, v níž Covey mimo jiné apeluje na enormní nutnost řídit se jimi v dnešním rychle se měnícím světě mnohem více než kdykoli dříve.
Žijte v souladu se 7 návyky a přiřaďte se k těm vzácným lidem, kteří dokáží svět skutečně transformovat, dokáží soustředit svoji energii, odhodlání, elán, tvořivost a kázeň na něco většího a trvalejšího, než jsou oni sami, dokáží se soustředit na cíl, který je „přesahuje“, ať už je to vytvořit skvělou firmu nebo být dobrým lídrem pro ostatní.
Stephen R. Covey – mezinárodně uznávaný odborník na vedení lidí, spoluzakladatel a viceprezident společnosti FranklinCovey, učitel a autor motivační literatury – zasvětil svůj život seznamování lidí s tím, jak vést život založený na principech a vedení lidí. Byl autorem několika pozoruhodných a vysoce ceněných publikací, zvláště pak bestselleru 7 návyků skutečně efektivních lidí (7 Habits of Highly Effective People). Z jeho dalších děl jmenujme knihu Třetí alternativa (The Third Alternative), 8. návyk (The 8th Habit), To nejdůležitější na první místo (First Things First), Vedení založené na principech (Principle-Centered Leadership) či 7 návyků šťastné rodiny (7 Habits of Highly Effective Families). Se svou rodinou žil v Provu, ve státě Utah. Měl devět dětí a padesát čtyři vnoučat. Zemřel v roce 2012 ve věku nedožitých osmdesáti let.

  • Nakladatel:
    Management Press
  • ISBN:
    978-80-7261-403-5, EAN:
    9788072614035
  • Originál:
    The 7 Habits of Highly Effective People
  • Překlad: Lisa, Aleš
  • Popis: 1× kniha, brožovaná, 372 stran, 16,7 × 23,5 cm, česky
  • Rozměry: 16,7 × 23,5 cm
  • Rok vydání:
    2016 (3. vydání)

Cena v obchodě: 395

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.