Butik Astor Place

0
(0)

Obyčejný deník dokáže zamotat celý život.
Amanda Rosenbloomová vlastní butik na Astor Place v New Yorku a její největší vášní je probírat se hromadami retro oblečení, v nichž občas narazí na opravdový poklad. Její poslední úlovek ale nemá podobu originálního kousku známého návrháře, tentokrát je to deník, pečlivě zašitý v rukávníku. Číst cizí zápisky se Amandě zpočátku příčí, ale postupem doby ji příběh autorky deníčku Olive zcela pohltí a nakonec jí úplně změní život.
Deníkové zápisky pocházejí z roku 1907, kdy Olive Westcottová přichází na Manhattan, aby si splnila sen – stala se nákupčí ve velkém obchodním domě. Neblahý osud ji právě svrhl ze společenských výšin až na samé dno, ale duchem svobodná mladá žena je rozhodnutá bojovat o důstojné uplatnění v životě. Jenže New York počátku 20. století nezávislým ženám moc nepřeje. Stále jsou považovány pouze za mužův doplněk, v restauraci mají vyčleněné stoly a chodit do zaměstnání rozhodně není běžné.
Amanda postupně rozkrývá Olivin příběh plný nečekaných zvratů, chvílemi se pouští až do detektivního pátrání. To vše je pro ni impulsem, aby i ona udělala zásadní změny. V podnikání se jí daří, ale osobní život už dlouho nestojí za nic. Touží po plnohodnotném vztahu, který jí její ženatý přítel nemůže nabídnout. A to je ta správná chvíle, aby jí vstoupil do života nový muž. Už ji ani nepřekvapí, že i tohle setkání má „na svědomí“ Olive…
Přes propast jednoho století se propojí životy dvou mladých žen, které bojují o své místo na slunci. Nepřízeň osudu jim pomáhají překonat nadhled, smysl pro humor, síla osobnosti a v neposlední řadě i láska. I když musejí dělat spoustu kompromisů, žijí tak, jak si to vysnily. A překvapivé vyústění naznačuje, že jejich pouto je silnější, než se původně zdálo.

  • Nakladatel:
    Metafora
  • ISBN:
    978-80-7359-464-0, EAN:
    9788073594640
  • Originál:
    Astor Place Vintage
  • Překlad: Fuxová, Eva
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 386 stran, 12,9 × 20,6 cm, česky
  • Rozměry: 12,9 × 20,6 cm
  • Rok vydání:
    2015 (1. vydání)

Cena v obchodě: 244

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.