A-Z encyklopedie zahradních rostlin+taška

0
(0)

Obsáhlá, detailní a bohatě ilustrovaná encyklopedie s více než 15 500 abecedně seřazenými okrasnými rostlinami. Na své si přijdou jak ctitelé klasického sortimentu, tak i milovníci moderních a exotických rostlin, hledající novou inspiraci a zážitky. Je možno zde nalézt řadu zimovzdorných i choulostivých rostlin, exotické rody a druhy orchidejí, palem, stromových kapradin, množství druhů stromů, keřů, trvalek, sukulentů, cibulnatých a hlíznatých rostlin i letniček. V každé části knihy jsou druhy a odrůdy vybírány zejména ze zahradnického hlediska a velký důraz je kladen na praktické informace o jejich nárocích a uplatnění na zahradě či v interiéru. Každá rostlina, která je v této knize uvedena, bez ohledu na její původ, druh nebo pěstitelské podmínky je popsána tak, aby se čtenáři dostalo základní informace o tom, co je nutné pro její úspěšné pěstování.

Jednotlivé popisy rodů a druhů byly detailně zpracovány mezinárodním týmem více než 60 specialistů. U každé rostliny je uveden její habitus, anatomie listů a květů, rozměry, geografický původ a otužilost. Popis rodů zahrnuje základní botanické charakteristiky, přirozená stanoviště, počet druhů, okrasné vlastnosti a základní pěstitelské požadavky, včetně odolnosti vůči chladu a nároky na řez.

Předností knihy je snadné používání – rostliny jsou abecedně seřazeny podle botanického jména a na konci knihy je uveden rejstřík českých jmen. Bohatě ilustrovaná úvodní část a rozšířený významový slovník usnadní začátečníkům i pokročilým zahradníkům orientaci v textu a napomůže k rozšíření zahradnických vědomostí a pochopení základních botanických, taxonomických a pěstitelských informací Uvádí botanickou klasifikaci, anatomii rosltin, zásady pěstování venku a v interiérech, postupy při rozmnožování rostlin či jejich řezu a ošetřování a poskytuje základní informaci o každé uvedené skupině zahradnických rostlin, od stromů až po jemné kapradiny.

Rostliny jsou zobrazeny – od překrásných detailů květů až po celistvé portréty stromů – na více než 6 000 kvalitních fotografií, vytvořených speciálně pro tuto encyklopedii. Fotografie jsou v textu úzce propojeny s popisem rostlin. Napomáhají tak pochopení variability celkového vzhledu rostlin, speciální vložené fotografické panely pak ukazují různorodost barev a tvarů květů.

Názorná a poučná encyklopedie je nepostradatelným porůvodcem pro všechny zahradníky, až již začínající nebo pokročilé, stejně jako pro milovníky okrasných rostlin vůbec.

  • Nakladatel:
    Knižní klub, Universum
  • ISBN:
    978-80-242-2069-7, EAN:
    9788024220697
  • Originál:
    The RHS A-Z encyklopedia of garden plants
  • Překlad: Bidlová, Věra
  • Ilustrace: Smrčinová, Eva
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 1128 stran, 23,8 × 30,7 cm, česky
  • Rozměry: 23,8 × 30,7 cm
  • Rok vydání:
    2008 (1. vydání)

Cena v obchodě: 1 273

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.